News: Vid störningar följ oss på twitter.com/landgangen 31 October 2014 kl. 20:02
Welcome, Guest. Please login or register. *● Veckans bild ●M/S Artvin i Riga 17 maj 2012
© Foto: Kim Viktor

Citat med bild!
Pages: [1]   Go Down
  Print  

  Citat med bild!
Author Message
ombordaren

Offline Offline

Posts: 458


« on: 29 November 2008 kl. 01:40 »

Jag har en liten förfrågan.
För oss som sitter med lite slöare uppkoppling (t.ex. ombord via satellit) tar det en bra stund att ladda ner en sida i en bildtråd. Att sen upptäcka att det är hälften dubletter pga att en del envisas med att citera hela inlägg med 7 stora bilder och sen lägga till egen text: "Snygga bilder." eller liknande, är ganska trist.
Mitt förslag är att ni på landgången har en policy om att man undviker att ta med bilder när man citerar. Om den som skriver orginalinlägget också skriver bildtexter räcker det med att citera den.
Vad tycker ni andra?
Logged
Jessika
Administratör

Offline Offline

Posts: 1 251


m/s Ejdern


Email
« Reply #1 on: 29 November 2008 kl. 07:45 »

Jag håller med! Enda gången det är nödvändigt att citera med bild är i trådar med typ 20 bilder då man vill lyfta fram en speciell bild och diskutera kring den - och då naturligtvis mer utförligt än "Snyggt!", "Oj!" eller "Vad mycket rost!"...

/Jessika
Logged

Forumregler | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl till moderator och ge en bra motivering, någon moderator kommer att granska inlägget och göra en (egen) bedömning | Frågor om modereringen? Skicka PM eller email och länka till inlägget som det gäller.
Dennix

Offline Offline

Posts: 7 704« Reply #2 on: 29 November 2008 kl. 15:59 »

Jag håller med fullständigt. Jag brukar själv alltid byta ut img-taggarna mot url-taggar då jag citerar ett inlägg som innehåller bilder, dels för att sidan laddar mycket snabbare och dels för att man inte ska behöva sitta och scrolla igenom en sida i evigheter...

Därför vore en regel med just detta kanske på sin plats, och citat som innnehåller bilder kan ju enkelt redigeras av er administratörer, om det inte finns en orsak till att en bild faktiskt citeras vill säga.
« Last Edit: 29 November 2008 kl. 16:26 by Dennix » Logged
Petter

Offline Offline

Posts: 64« Reply #3 on: 29 November 2008 kl. 16:03 »

Håller helt med föregående talare.
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 

Jump to: